Designat bemötande

Nog är det ganska många gånger som jag varit inne i en butik och reagerat positivt över det trevliga bemötande som man får. Tyvärr händer det ännu oftare att jag blir irriterad över ett bemötande som inte alls är speciellt kundvänligt. Vad är det då som gör att vissa butiker, restauranger, banker och övriga tjänsteförmedlare har det där lilla extra som krävs? Det som som lyser upp ens dag. Har de rekryterat rätt personer eller har de en bra verksamhetsplan där bemötande och service ses som en viktig framgångsfaktor? Förmodligen är det en kombination av båda. Några som jag alltid tycker ger det där lilla extra är Carizma i Umeå. De erbjuder förstås även ett produktutbud av kläder och accessoarer, som håller mycket god design.

På torsdag har Design Västerbotten avslutning på ett utvecklingsprogram i tjänstedesign, som ett antal företag och organisationer i länet deltagit i. På kvällen bjuder vi in allmänheten att lyssna till några av de designer som är duktiga inom området. Jag hoppas då på att vi får svar på vad ett strategiskt arbete med tjänstedesign kan medföra. Kom och ta del av detta och dela med er av egna erfarenheter. Vi lovar en annorlunda after work. När och var? Scandic Skellefteå kl. 17.30. Läs mer om programmet under senaste nytt klicka här.

Vi ses väl? /Christina

Mias online


Vitt, vitt och åter vitt. Färgen (som egentligen inte får kallas färg) slår det mesta gällande inredning. Vitt funkar i alla hem, överallt i världen. Vitt går aldrig ur tiden. Det vitaste hem jag besökt ligger dock strax utanför Umeå, då jag hälsade på hos min kollega - fru Friberg. :) Vitt golv, vita prylar, vita möbler.. och en gullunge som inte fyllt ett år.. :) Tur att det finns städverktyg och fläckborttagningsmedel. :) Skämt åsido, hemmet är fantastiskt. En fröjd för ögat, minst sagt. Därför vill jag lyfta inredningsprylar i just vitt.


En utmärkt design- och inredningsbutik i Umeå som bland annat erbjuder vitt för hemmet är Mias Lustgård, som råkar vara ett av mina absoluta favoritställen då det börjar klia i inredningshänderna och jag vill ha inspiration. Mias har både möbler och massor av annat fint så har ni inte kilat förbi där än så är det helt klart värt ett besök. Butiken ligger belägen centralt, vägg i vägg med Buketten på Skolgatan.

Är tiden knapp och datorn hägrar så föreslår jag att ni kollar in Mias lustgårds nätbutik www.miasonline.se
Sidan kan upplevas lite rörig men de visar stora delar av sitt sortiment och ger man sig till tåls en stund så finner man vad man söker. :) 


Exempel på produkter från Mias Lustgård.
Bild lånad från www.miasonline.se


Det var allt för denna gång.
Dags att ta helg!


- Marielle
 


När idéer blir design

Ett nytt år med nya utmaningar. För mig har det alltid varit något speciellt med nyårsafton och att ta sig över gränsen till ett nytt år. Förmodligen för att jag då tror att jag kommer att få möjlighet att förverkligen sådant som jag alltid drömt om, men som aldrig blivit av. Även om jag oftast inte hinner med att förverkliga ens hälften av mina idéer, är det alltid intressant att reflektera över vilka som hamnade i fokus under de föregående året.

2009 medförde både nytt jobb och att bli mamma. Två så olika händelser och båda så fantastiska och utvecklande. Var tar egentligen alla idéer vägen? Vad är det som gör att vi förverkligar vissa, medan visssa andra alltid kommer att finnas kvar till den dagen då vi får mer tid?

Inom Design Västerbotten har vi funderat på hur vi på bästa sätt skulle kunna illustrera den verksamhetsutveckling och lönsamhetsökning, som ett strategiskt arbete med design kan tillföra. Vår pay-off "Design tar er till nya höjder" föll sig därför naturlig. Med hjälp av en skicklig fotograf och en nytänkande creative director, skapade vi vårt nya bildkoncept. Kunde vi på ett bättre sätt ha visat på hur högt man kan komma och hur roligt det kan vara att arbeta med design? Så gick det till när våra idéer blev till ett uttryck genom grafisk design.

Lev och må! /Christina


Ny personalbild


Ibland gäller det att vara kreativ!
Hur gestaltar man att design tar en till nya höjder, som är vårt motto?

Vi fotograferades av Jimmie Lannér och resultatet blev nya pressbilder,
samt en personalbild till vår hemsida.


www.designvasterbotten.se

Christina, Peter, Marielle.
Fotograf: Jimmie Lannér


- Marielle


Pryd er vägg med fototapet


Åter till verkligheten är vi alla tre och sitter nu vid varsin dator. Från Christinas hörna hörs ett smattrande ljud av fingrar som snabbt knappar på tangenterna och vid Peters skrivbord tuggas det tuggummi och ögonen bildar klot när de går igenom all den epost som ligger i inboxen. Det känns bra att vara tillbaka efter julledigheten! Fulla av energi och med sikte på vårens aktiviteter.

Jag tänkte passa på att tipsa om det jag tror kommer slå stort under detta år. Att pryda väggarna med märkliga tapeter har länge fascinerat inredare av olika slag och nu när fototapeterna blir fler och fler likt snöflingorna i luften så är just dessa mitt rykande heta tips när ni vill göra om hemma. Pryd era väggar med minnen som ni själva förevigat med kamerans hjälp. Det ger rummet liv och er kreativa förmåga får säkert en och en annan gäst att dra på smilbanden. :)

Detta är förresten vad min nuvarande artikel i Nöjesmagasinet City handlar om, så vill ni läsa mer om fototapeter kan ni besöka deras sida eller plocka er ett ex på stan.

http://www.nojesmagasinet.se/umea/?cat=148&art=2229


- Marielle

RSS 2.0