Design i besöksnäringen


Under hösten och vintern har Design Västerbotten erbjudit programmet Design i besöksnäringen, ett utvecklingsprogram med fokus på helhetsupplevelsen. Avslutning av programmet sker våren 2011. Då har deltagarna träffats vid sju tillfällen där de fått handledning av affärsrådgivare, industridesigner och arkitekt.

Senaste träffen hölls i Dorotea Kommun, i Borgafjäll på Yvonne Lif Lövbrands hotell.




Susann, Maria och Astrid diskuterar Doroteas utvecklingsmöjligheter.
Foto: Design Västerbotten


En fjärde medarbetare



Design Västerbotten har en fjärde medarbetare på plats! Christina, Peter och Marielle har fått förstärkning av Anna Sjöberg, ordförande Svensk Form Botnia.

Därför uppdaterar vi både hemsida och blogg med nya medarbetarbilder...




Christina, Peter, Marielle och Anna


Design Västerbotten besöker Sundsvall


Under den 3-4/2 befann sig teamet från Design Västerbotten i Sundsvall. Vi träffade Idag Design (http://www.designidag.se/) och Design i Västernorrland (http://www.div.se/) för erfarenhetsutbyte, där vi diskuterade möjliga samarbetsområden.

Design Västerbotten passade även på att dela ut ett stipendium på 15 000kr (i samarbete med ALMI och Designhögskolan i Umeå) gällande det examensarbete som Mittuniversitetets student Lowa Wallman under våren ska genomföra tillsammans med Lööve Trailer.




Stipendiemottagare Lowa Wallman, Mittuniversitetet


Vi har flyttat!


Design Västerbotten har flyttat till nya lokaler!

Från att ha suttit på Designhögskolan i Umeå har vi nu flyttat 50m till Arkitekthögskolan. Vi finns alltså kvar på Konstnärligt campus och välkomnar er att besöka oss när ni har vägarna förbi.



Än är inte alla möbler på plats...



...men besöksstolarna har vi minsann framme!


VÄLKOMNA.


RSS 2.0